Viltkött

Viltkött

Viltgryta med lingon

Viltgryta med lingon

500 g grytbitar av älg. 11 gul lök. 133 cl porter. 11/2 köttbuljongtärning. 11 msk soya. 11 purjolök. 12 msk mjöl
Viltgryta

Viltgryta

Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna
Viltgryta

Viltgryta

Marinerad viltgryta med svamp och ädelost. 700 g grytbitar av vilt Älg hade jag(älg, hjort, rådjur eller vildsvin)
Älggryta med gorgonzola och björnbär

Älggryta med gorgonzola och björnbär

Långkok till middag idag.  Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Biffar500 g älgfärs 1 ägg 1 tsk salt peppar, nymalen 1 gul lök 3 enbär 2 dl vispgrädde 0,5 dl ströbröd rapsolja, till stekning smör, till stekning
Viltgryta med rönnbär och meskräm

Viltgryta med rönnbär och meskräm

Skala och finhacka lök. Skölj, borsta och ansa morötter och palsternacka. Skölj och hacka ner tomater. Mortla eller mixa samman de torra kryddorna
Älgragu

Älgragu

1 kg viltkött. 1 kg viltkött t. Putsa köttet och dela det i bitar. Hetta upp oljan i en stekgryta. Fräs köttet på hög värme runt om tills det har fin yta
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Viltgryta med karljohanssvamp

Viltgryta med karljohanssvamp

4 800 g grytbitar av viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg) 2 gula lökar 1 stor morot 5 dl rött vin gärna fruktigt 2 msk konc viltfond 2 msk balsamvinäger 1 tsk socker 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 250 g karljohanssvamp eller annan svamp 2 msk hackad persilja smör salt nymalen svartpeppar Till servering gnocchi Lägg till i inköpslistan
Fyllda älgfärsbiffar med rotsaker och smörstekta kantareller

Fyllda älgfärsbiffar med rotsaker och smörstekta kantareller

Älgfärsbiffar1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad smör, till stekning 1 dl ströbröd 2 dl grädde salt svartpeppar 2 tsk viltfond 800 g älgfärs 2 ägg 280 g bacon, finhackad 2,5 dl västerbottensost, riven smör, till stekning
Hjortbiffar med dragonsås

Hjortbiffar med dragonsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram hjortfärs 1,5 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk dragon 1 msk smör 3 st äggula(or) Sås 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 tsk senap , fransk 1 tsk dragon 3 dl sky , + köttbuljong Köp receptet