Blanda ris, färs, lök och ägg, späd med mjölk. Salta och peppra. Dela kålhuvudet i mindre bitar, skär bort rotstocken och förväll några minuter i kokande saltat vatten
Kålpudding med rosesås och så blev det några extra på toppen. I helgen va jag och storhandlade och dom sålde ut billiga stora kålhuvuden och rotfrukter
Kålpudding på sommaren blir extra gott när vitkålen är mjukare i både smak och konsistens. Jag äter kålpudding max två gånger om året, alltid hos mamma och pappa
Och för att det är så jävla gott så klart. Servera gärna allt med någon enkel form av potatis (mos var lite overkill märkte jag), lingonsylt och ärtor eller pressgurka
4-6 Rårörda lingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Han ringer till sin bank på en gång och spärrar. Det visar sig att det är företag från Cypern/ Italien om dragit pengar och det går inte att maila företaget eller på annat sätt få kontakt (detta måste vara ett bluffföretag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.