Fördela fyllningen på plattorna, pensla kanterna med vatten och vik sedan ihop till halvmånar. Det som är bra med piroger är att man kan äta de kalla så det är perfekt picnicmat
Vi gick hela familjen och tittade på konsten för att se vilkavi tycker vikan ha hemma. Inte det roligaste direkt, men vi jobbade tillsammans hela familjen och då blir det roligare, tillsammans med musik som poppade i radion och en gin/tonic
) Men vikan inte säga det tillräckligt många gånger, egen inlagd firre är så enkelt att fixa till och så mycket godare än den man kan köpa på glasburk i affären, det lovar vi er också
Idag vill jag bjuda på en god Blåbärskaka i cheesecakemodell. Kakan får också så passligt bli mitt bidrag till Söta sakers utmaning som i mars är "personligt"
Detta var helt makalöst gott och vi blev helt lyriska här hemma. salt, vitpeppar, oregano (för att jag är ett oreganofreak), ett halvt kryddmått cayennepeppar och lite soja
Om du villkan du ställa in den i ugnen under grillen några minuter, men det är inte nödvändigt. Jag använde förutom grönkål, färsk gul lök och vitlök från landet
Nu värmer det otroligt gott i mitt bakahjärta när killarna frågar efter mer av det jag ha vispat ihop i köket, bättre betyg än så kan jag inte få och det är ju faktiskt för deras skull jag bakar (ja för min egen del med, terapi kallasdet) och med tanke på lille F
Idag firar vi nationaldagen. Men trots en något för trång keps på huvudet idag ska jag nog lyckas veva ihop en tårta, kanskedet blir en kladdkaka som alltid är ett säkert kort och förmodligen det enklaste man kan baka
Mamma älskade allt latinskt, var obekväm inför tankar på döden och skaffade sig därför en praktisk "mexikansk" hållning genom att kokettera med vykort på folkloristiska målningar med fruktstilleben och färgglada skallar i skön förening
Tryck ner russin i lussekatterna och pensla dem med ett uppvispat ägg. Väljer du att värma på degvätskankan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Ni vet sådär lite sega, med en härlig sötma från honungen, en svag touch av kanel och vanilj och avslutningsvisdet där knapriga från nötterna, kan vara bland det godaste jag bakat i lchf-väg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.