Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor. Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Servera tarten ljummen eller rumstempererad, gärna med vaniljglass eller vispad vaniljgrädde. Täck degen med plast och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter. Kavla ut degen ganska tunt och klä en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med degen. Ställ formen kallt i 10 minuter, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen i 10-15 minuter
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Tarte tatin fast med päron. Och ändå slutade det med att jag fick åka och köpa pizza till middag. Jag skulle göra egengjorda gnocchi med tomatpesto och mozzarella till
av glas med höga kanter. Servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Smält hälften av smöret tillsammans med 2 dl socker och vatten i en kastrull. Täck bottnen med äppelklyftorna, strö 1½ dl socker över och klicka på resten av smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.