Vi hade turen att få en hel hink med trädgårdsäpplen till vårt förfogande en fredagseftermiddag. Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vi på oss förklädena för att ta köket i besittning
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
I dag bjuder vi på ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt på Halloween. Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Där är ett stort och inspirerande hälsoevent med många aktiviteter. Vi kommer att stå på entréplanet och bjuda på fräscha och hälsosamma gröna smoothisar som passar både vuxna och barn
och det känns ju som evigheter sedan - i fredags. Detta bjöd vi på. Citronfilé (Elle mat & vin), potatisgratäng, rödbetssallad (Elle mat och vin) och ett par kalla såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.