Skala och pressa vitlöken. Lägg dem på oljade plåtar. Blanda färsen med vitlök, kryddor och ägg. Stick in ett litet träspett i varje kebab och lägg upp på fat
Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädena för att ta köket i besittning
Berra och jag som hade kläder kvar efter att vi varit på en maskerad för ett par år sedan, kunde helt enkelt inte låta bli att fullkomligt ryckas med och bestämde oss för att skoja lite med värdparet
I dag bjuder vipå ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Jag bjöd på min laxpasta (klicka HÄR för recept, den är supergod och snabbfixad) på fredagen och på lördagen fick vi besöka Åsby Kött & Vilt en mysig gårdsbutik där vi kunde välja och vraka bland alla köttdelikatesser
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt på Halloween. Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
Såklart så kom vipå, när vi packade in i bilen, att vi hade glömt saffran. Men nu var hon piggare iallafall så vi tog en sväng ut till Kungens kurva och köpte en massa gottis till Bill-killen
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Tar en extra sväng på morgon när jag gårpå jobbet, promenerar nästan hela timman på lunchen( i sakta mak) och ev en prommis på kvällen, jag hoppas vid gud att det håller i sig
Andra godsaker vi ätit var ex min systers parmarullar på salladsbädd med chili och vit choklad. Den här gången fick de tag på alla chilisorter som skulle med
Här är det verkligen av största vikt att degvätskan är kall, så inte friktionen gör degen för varm. Men, jag har faktiskt aldrig bakat på rent fullkornsmjöl av dinkel, utan använt det som en del av mjölet, ofta tillsammans med vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.