De här vegobiffarna gjorde jag av de rotfrukter jag råkade ha hemma, och de blev goda. Krydda rejält med vitlökssalt, peppar och timjan, och smaka av smeten
Förra veckan rev jag ner lite i vegobiffarnamed halloumi. Helena gjorde liknande vegobiffar nyligen. Men JAG gillade ju de här biffarna som vi hade med butternuthummus, quinoasallad och linsallad med ruccola och getost
6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
I den nya föräldratidningen Nära Barn hade de ett reportage från ett kristet kollektiv som fick dela med sig av sitt bästa recept och då valde hasselnötsbiffar
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Bakad rotselleri. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.