10.5 st
citron1 Sätt ugnen på 225°. Fördela potatis på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. 2 Skölj av kikärtorna i kallt vatten och mosa grovt i en bunke. Riv ner morötter, zucchini, lök och halloumi. Blanda runt med mjöl, ägg, bakpulver och salt. 3 Hetta upp olja i en stekpanna och stek små biffar av smeten på medelvärme, ca 3 min per sida. Vänd ihop spenaten med den varma potatisen och pressa över lite citron vid servering.
Har du valt att göra som jag och köpa helt naturella kikärtor som inte är tillagade, börjar du med att hälla av dessa i en sil och skölj med kallt vatten
Vispa ihop ägg, ost, salt och krydda. Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt. Doppa blomkålsbitarna i äggsmeten, rulla i ströbröd så att de täcks och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans med chili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.