Servera gärna tillsammans med en god vitlöksmajonnäs, sås och klyftpotatis/sötpotatis. Goda vegetariskakikärtsbiffar som kan ersätta köttet i hamburgaren för den som vill
Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från
480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor 2 st Ägg 1 stor eller 2 små klyftor Vitlök 1 liten Rödlök 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflakes 1 Knippe Färsk koriander eller persilja 1-2 tsk Oraffinerat havssalt 3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) till stekning Kokosolja /smör
för dig som vill främja klimatet och dryga ut maten med billigt protein. Nu för tiden, på lunchrestaurangerna, dyker det ibland upp ett vegetariskt alternativt, något som ser väldigt likt ut potatisbullarna, nämligen kikärtsbiffar
Efter dagens tårtkalas kändes det väldigt fresht med de här goda biffarna till middag. kikärtsbiffar,. Pressa ur vätskan ur de rivna morötterna (blir en god och nyttig juice-shot tsm med lite ingefära & citron)
Vegetariska biffar blir alltid gott, det enda som kan vara lite svårt är att hålla ihop dem men dessa gick knappt att forma till biffar men då klickade vi ut dem i stekpannan istället
Vegetariska biffar. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Smula sönder fetaosten med en slev och klipp ner soltorkade tomater. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.