</i>480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor </i>2 st Ägg </i>1 stor eller 2 små klyftor Vitlök </i>1 liten Rödlök </i>1 tsk Spiskummin </i>1 tsk Chiliflakes </i>1 Knippe Färsk koriander eller persilja </i>1-2 tsk Oraffinerat havssalt </i>3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) </i>till stekning Kokosolja /smör
Goda vegetariskakikärtsbiffar som kan ersätta köttet i hamburgaren för den som vill. Orginalinlägget Vegetariskakikärtsbiffar hittar du på Hälsa som livsstil
Receptet till rotfruktsgratängen hittade jag på bloggen Livsnjutarnas gourmetkök och receptet på kikärtsbiffarna fanns i min samling av spännande recept jag kopierat från kokböcker, men har tyvärr glömt vilken vegetarisk kokbok just det här receptet kommer från
Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger mig möjlighet att vidga mina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
Nu för tiden, på lunchrestaurangerna, dyker det ibland upp ett vegetariskt alternativt, något som ser väldigt likt ut potatisbullarna, nämligen kikärtsbiffar
Vegetariska biffar blir alltid gott, det enda som kan vara lite svårt är att hålla ihop dem men dessa gick knappt att forma till biffar men då klickade vi ut dem i stekpannan istället
Vegetariska biffar. Tomt kylskåp, riktigt tomt, så det fick bli en storhandling i dag. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.