20 minuter
varav 15 min arbetsinsats och resten väntan, men det kräver lång förberedelse
3-5 kr
per portion
Rapsolja (även att steka i)
Potatismjöl
2 dl
kikärtshalvor läggs i kallt vatten och får stå så i minst åtta timmar (men kan stå kallt i ett par dygn)
dl
av
med
20 min
Tillvägagångssätt:
1 a.
Ta fram stekpannan
1 b.
Täck botten med rapsolja och hetta upp ordentligt. Det gör inget om det börjar ryka lite.
2 a.
Mosa de kokta kikärtshalvorna
2 b.
Tillsätt kikärtshalvemoset
ca
2 c.
Tillsätt kikärtshalvemoset
2 d.
Krydda , blanda och smaka av
3 a.
Stek kikärtshalvemoset: Tag en barnaknytnävestor klick, lägg den i den heta stekpannan och platta till den så att den blir tjock som en pannbiff (ca 1 cm).
3 st
ryms samtidigt i en fullstor stekpanna
3 b.
Stek på full värme ca 1-2 min, vänd med stekspade och stek 1-2 min till. Tag ur.
3 c.
Tillsätt ny olja, låt panna återfå hetta och fortsätt steka i omgångar.
Dags för vegetariskt igen. I biffarna på bilden är det mer kikärtor än potatis men som sagt, det blir bra och det är inte speciellt viktigt med proportionerna
Glutenfri – ja. Det här är ett enkelt recept på Chilifrästa rödbetor med morötter och lök. För den som vill ha ännu mera hetta rekommenderas pepparrot, som på bilden
Det är nog det som gör att den växte upp så bra i jäsningen. Jag gillar att göra egen pizza och idag ville jag ha det lite som den tjockare amerikanska stilen
Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan)
I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetarisktsom tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.