Vegetarisk mapo tofu 800 g fast tofu 300 g ostronskivling 4 salladslökar, tunt skivade, vita och gröna delar separerade 3 klyfta vitlök, finhackade 5 cm ingefära, finhackad 1 tsk chiliflakes 3 tsk sichuanpeppar, nymortlad 1 msk sesamolja 2 msk svart bönsås 2 msk ma po-sås (eller 1 msk sambal oelek) 2 msk sake (eller torrt vitt vin) 2 msk strösocker 2 msk japansk soja 4 dl vatten 2 msk majsstärkelse neutral olja, att steka i 4 port ris, nykokt www.koket.se
Vegetariska Halloumibiffar med Tzatziki 1. Börja med såsen genom att skölja gurkan och riv den på den grovaste sidan. Lägg i en sil och strö salt mmika
Vegetarisk tacopaj med belugalinser Rör i tomatpuré och eventuellt lite vatten om du behöver späda ut lite. Toppa med en skivad tomat. 3 msk tomatpuré. 1 st tomatundertian.com
Landleys (vegetariska) super-pasta Hacka gul lök och låt den mjukna i matfett en traktörpanna. Slå på krossade tomater och vatten. Rör i inlagda vitlökar samt olja från vitlökarna, kapris och urkärnade kalamataoliverwww.landleyskok.se