Har du många såna recept-äss i rockärmen, blir det mycket lättare att laga varierat. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Jag har t ex inte blötlagt kikärter utan köpte dem på burk och riset, som jag förövrigt gillade särskilt mycket och kommer laga fler gånger, tillagade jag på annat sätt än som beskrivs i boken
Ha i vitkålen, morötternaoch purjolöken. Denna kryddigalinsgrytamed vitkål, morot och kokosmjölk var enkel att laga till och smakade förträffligt tillsammans med nykokta äggnudlar
Skala morötternaoch skär dem i tunna slantar. För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Grytan erbjuder också ett bra sätt att använda upp grönsaks- och rotfruktsrester som ligger i kylen. Linsgrytamed morot, paprika ochbroccoliLinsgryta har oförskämt dåligt rykte
Servera indisk linsgrytamed koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.