På sommaren är det extra gott med matiga sallader. Igår svängde jag ihop en vegetariskpastasallad till lunch av det som fanns kvar från picknicken på midsommarafton
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Servera med potatisen och gärna en sallad. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter
Här är ett superenkelt recept på en vegetariskpastasallad. Med det önskar jag trevlig och solig helg. Idag är det verkligen sommarvärme delux här i Karlstad
Den här gången gjorde jag en vegetarisk sallad med köttet brevid. Jag serverade pastasalladen tillsammans med kycklingspett, nattjästa frallor och goda ostar
Blanda ihop med den nykokta pastan eller lägg ett litet vegetariskt berg på pastan. Idag var en sådan dag och jag vill verkligen säga att du måste prova den här vegetariska pastasåsen/grytan
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Smaka av soppan med salt och peppar och fördela i ugnssäkra portionsskålar. Så här gör du Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt
Lägg brödet ovanpå soppan, och täck med den rivna osten. Det här är en av de där rätterna som liksom har stått på min lista av klassiska maträtter att laga, och idag kändes det som en bra dag för lite fransk comfortfood
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Då är det rätt skönt att gå in och värma sig med den här libanesiska grytan. Den ger djup åt smaken, ungefär som en mörk baryton i en kör med många röster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.