Vegetariskt

Vegetariskt

  • 247 Recept
Majsfritters
Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis

Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis

900 g delikatesspotatis 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja 3 halloumiostar, alt stek- eller grillost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd 4 tomater, i munsstora bitar 15 cm gurka, i munsstora bitar 1 rödlök, i tunna skivor 1 grön paprika, i munsstora bitar 100 g kalamataoliver ev chiliflakes olivolja rödvinsvinäger salt peppar
Svamprisotto

Svamprisotto

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram svamp , blandad 2 msk smör , till stekning 1 st bananschalottenlök , finhackad 4 dl arborioris 2 dl vitt vin 1 l buljong , het, kyckling-, svamp- eller grönsaksbuljong 100 gram smör , rumstempererat 1 dl parmesan , eller smakrik ost, riven 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymalen Köp receptet

Champinjonrisotto

Fräs gul lök tills den är genomskinlig. Tillsätt riven vitlök och fräs lite. Häll på riset och fräs ytterligare
Pesto alla Genovese med gnocchi

Pesto alla Genovese med gnocchi

Gnocchi900 g potatis 2 ägg 3,5 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar. 1Pesto2 klyftor vitlök 1 kruka persilja 1 kruka basilika 50-60 g pinjenötter 1 dl pecorinoost, riven 1 citron, finrivet skal och saft salt pastavatten
Cavolfiore fritti - friterade blomkålsbollar

Cavolfiore fritti - friterade blomkålsbollar

1 blomkål 1 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 0,5 kruka färsk basilika 0,5 kruka färsk persilja 1 citron ca 1,5 dl vetemjöl 1 ägg 1 msk olivolja 2 dl ströbröd pecorinoost, riven olja, till fritering salt
Ernsts potatissallad

Ernsts potatissallad

2 kg färskpotatis (eller vanlig potatis) 1 knippe dill 1 knippe persilja 1 knippe gräslök 1 dl olivolja 1 dl vit balsamvinäger (eller saft av en citron) 1,5 msk salt svartpeppar, nymalen 2 msk honung 1 knippe rädisa
Benjamins auberginegratäng

Benjamins auberginegratäng

2 aubergines 1 salt 5 klyftor vitlök 3 burkar hela konserverade tomater, san marzano (à 400 g) 0,5 kruka basilika 4 ägg 2 dl vetemjöl 200 g parmesanost, riven 1 mozzarellaost (à 125g) olivolja