12 krm
saltTärna kallt smör och blanda det hastigt med mjöl och vatten samt tillsätt salt och forma ihop till deg i en bunke. Knåda inte pajdegen mer än att det blir en deg. Slå in pajdegen i lite plast och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Smula eller hacka sönder halloumi. Skala och tärna morot. Fräs halloumi och morot i smör eller olivolja några minuter. Tärna paprika och tillsätt den. Skala och hacka lök och finhacka samt tillsätt den. Tillsätt majs och hackade champinjoner. Fräs runt några minuter. Tryck ut pajdegen i smörad pajform eller kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med pajdegen. Gör små hål i botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått ljus brun färg ca 8 minuter. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccolin. Koka broccolin i en minut för fryst broccoli. Färsk broccoli kan du koka 5 minuter. Häll av i durkslag och skaka så att allt vatten rinner av. Blanda mjölk, ägg, riven ost och salt i en bunke. Fördela grönsaker och broccoli i pajskalet Häll i äggstanningen. Grädda pajen ca 30 minuter tills all äggstanning stelnat. Du kan testa om pajen är stel genom att skaka på den. Ta ut och servera pajen varm eller kall.
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
En smakrik och frisk vegetariskpaj. Ingredienser pajdeg. Fyll pajskalet. paj,. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet i 10 min. Gaffla pajskalet och sätt det i ugnen i 10 min. Grädda tills äggstanningen har stelnat,och pajen fått färg, ca 25-30 minuter. vegetariskt, 1,5 dl
Den här gången fick det bli en vegetariskpaj med inspiration från Italien. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar
Vegetariskkvargpaj med spenat. Pajbotten. Lägg i det förgräddade pajskalet. Pajbotten. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, 200 grader. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills pajen blivit fast
Denna Texas paj är en återkommande maträtt hemma hos oss. Lite mustugare alternativ till "taco paj" och även bra alternativ om man ska laga något gått när man är många men inte har så mycket tid i köket
Pajdeg. Stick hål i botten av pajskalet. Pajdeg. Vispa ägg, mjölk, crème fraiche tomat, havssalt och svartpeppar och häl ovanpå grönsakerna i pajskalet
Glutenfri vegetariskpaj med svamp och pesto. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Det mesta i grönsaksväg gör sig i en matig paj. Pajdeg. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och kör snabbt ihop till en pajdeg, eller hacka ihop degen på bakbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.