I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
2 stora zucchini. Skölj squashen och dela på längden. Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Skiva zucchinin i tunna skivor, cirka ½ cm där också. När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället
Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott och förhållandevis enkelt vegetariskt recept. Det är en gratäng på zucchini, potatis, tomat, purjolök och grädde som får gosa ihop sig tillsammans med citronzest, citronsaft och salt/vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.