Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla rödkål och skala och grovriv äpplet. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. Andrea Klintbjer 1 kg Rödkål Färsk
Koka ihop 1 dl olja, 1 dl äppelcidervinäger och 1/2 dl socker tillsammans med salt och peppar. Nu när det är säsong för höstgrönsakerna så är mitt bästa tips att göra en stor sats av den här goda salladen
Med tanke på att det är socker i lagen som hälls över har jag varit tveksam men efter att ha ätit denna sallad hos andra bestämde jag mig för att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.