Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
Riv äppletoch ha i detta tillsammans med hasselnötter och tranbär. Brödet blir extra saftigt av det rivna äpplet, och sedan kommer det små smakexplosioner från hasselnötter och tranbär
Surdegsbröd med valnötter, äppleoch tranbär. Man kan blanda ihop sin egen surdeg och vänta ett par dagar eller eller få hjälp med blandningen av surdeg
Jag gjorde en vitkålssallad medäpple, morot och rostade pumpafrön som jag fortfarande minns väl. Rosta pumpafrön i en stekpanna med några droppar vatten och flingsalt
Fördela hirsen i två tallrikar och servera med växtmjölk. Den här gröten är kokad på just helt hirs och har en god smak och karaktär av kanel, krispigt äppleoch söta tranbär
Hos Pain de Martin hittade jag ett recept på surdegsbröd medäppleoch valnötter. Täck med plastfolie (eller en tallrik) och låt stå i rumstemperatur över natten
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.