Visserligen rekommenderas det i receptet att vänta en månad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
Jag har gjort en steg för steg beskrivning på hur man gör nallen. I helgen gjorde jag tårtor till lilla Nelles dop där en av tårtorna hade en nalle som caketopper
Anledningen till att jag och fler med mig mår bättre av gröt gjort av hela eller krossade gryn är jag inte helt säker på, men det har antagligen att göra med att stärkelsen är mer finfördelad när grynen blivit mer processade
Hacka chokladen och lägg den tillsammans med smör och after eight i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och stäng av värmen så fort det börjar bubbla
Ta det rostade brödet från ugnen och gnugga omedelbartmed en vitlöksklyfta (det fungerar bäst att först skära ett litet jack i toppen av vitlöksklyftan, så att oljorna sipprar ut)
Jag har ju läst en del om alla varningar gällande lågkolhydratkosten, hur man får höga blodfetter, högt kolestorol, fara för hjärt- och kärlsjukdomar osv osv
Schtäng av elvischpen. Denna veckan har varit hysterisk med alla möjliga aktiviteter så jag har knappt hunnit laga någon mat och därför har det inte blivit många recept på bloggen heller
Iförrgår gjorde jag en liten sats marmelad med lika delar mosade aronia och jordgubbar. Igår fick jag fler tips när jag träffade massor av trädgårdsfolk på ett möte med Höga Kusten Fritidsodlare
an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.