Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Passar perfekt till en grillad kyckling tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och en liten klick dijonsenap
I helgen gjorde jag tårtor till lilla Nelles dop där en av tårtorna hade en nalle som caketopper. Jag har gjort en steg för steg beskrivning på hur man gör nallen
Anledningen till att jag och fler med mig mår bättre av gröt gjort av hela eller krossade gryn är jag inte helt säker på, men det har antagligen att göra med att stärkelsen är merfinfördelad när grynen blivit mer processade
Ett viss känsla av misslyckande har smugit sig på och jag vill verkligen ta tag i de tråkiga kilon som fortfarande sitter som ett fint litet bildäck runt magen
När det kommer till tillagningen av revbenen finns det många skolor. Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) och med ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”
Ta det rostade brödet från ugnen och gnugga omedelbart med en vitlöksklyfta (det fungerar bäst att först skära ett litet jack i toppen av vitlöksklyftan, så att oljorna sipprar ut)
Jag äter inte mer kött, kyckling eller vad det nu kan tänkas vara för proteiner än tidigare. Många tror att man byter ut kolhydraterna mot mera protein, dvs lägger på en till skiva kött på tallriken och öser på med smör, grädde osv
Nu har jag testat att baka surdegsbröd med hjälp av Kronjästs jästmix. (Jag förändrade receptet lite - vetemjöl special med fullkorn i stället för vanligt vetemjöl special
) bar det av mot Ruus Bakstuga som ligger en liten bit norr om Alingsås. Detta bär emot att säga, för en smörgåsälskare som mig, men idag är jag faktiskt lite trött på deg och bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.