Varmrökt fläskytterfile
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram varmrökt fläskytterfilé
  • 1900 gram delikatesspotatis ex. Amandine
  • 165 gram grönsallad av valfri sort
  • 11 pkt cocktailtomater
  • 1 Creme fraiche-sås: 4 dl creme fraiche naturell
  • 135 gram frysta franska örter provencale
  • 11 msk citronsaft
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 krm saltBörja koka potatis. Koka mjuka - det tar ca 25 minuter - känn sedan med sticka så att potatisen är klar. Sätt under tiden ugnen på 175 grader om du vill servera köttet varmt. Det går också bra att servera kallt. Blanda creme fraiche i en skål med örter samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt. Slå in fläskytterfilébiten i bakplåtspapper och värm i ugnen medan potatisen kokar klart. Ta ut och skiva upp fläskytterfilén i tunna skivor. Skölj sallad och lägg upp i en skål. Skölj tomater och dela dem samt lägg med salladen. Servera fläskytterfilén med tillbehören.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.