En variant på caprese med varma tomater som rostas i ugnen smakade finfint som tillbehör. Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås
Fick ett ryck idag när jag kom hem från jobbet och gick ut och röjde lite i trädgården. Och i fall att det är fler än jag som gillar choklad så kommer receptet här
Plasta in och lägg kallt ett tag så att röran stelnar lite. Tärna skinkan riktigt smått, och blanda med parmesan, lök, sambal oelek och tillräckligt mycket yogurt för att binda ihop röran
Ta upp den och stek lök och baconet. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Brr, riktigt kallt och massor av snö. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Den VARMA smörgåstårtan. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar. Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera
Bra märken är i mitt tycke Biofood, Risenta, Spielbergeroch Kung Markatta. Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. lite Vaniljpulver. De som tycker om kombinationen av äggröra och kokos kan nog tycka om den
Vispa ner rom och muscovadosocker och häll upp i varma glas. Värm mjölken i en kastrull och bryt sönder chokladen i bitar och smält den i den heta mjölken
Du kan också - om du vill - spetsa med lite ljus rom eller calvados. Som jag skrev tidigare i veckan så var vi förra söndagen - en härligt solig men blåsig höstdag - ute på Ekerö och mustade en del av vårt äppelöverflöd till den mest ljuvliga, gyllengula äppelmust på Äppelfabriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.