Jag tycker om att äta brieosten som den är på kex och tillsamman med favoriten fikonmarmelad men som varm så blev det något alldeles extra och tillsammans med den söta flytande honungen en kanonträff
Den varma brieosten är ett perfekt tillbehör på ett buffébord bland mycket annat gott. Dessutom blir det så vackert med den vita osten, de röda tomaterna och den gröna basilikan
En varmbrietårta stod också på menyn när vi hade kräftskiva. Vanligtvis så brukar jag lägga på cashewnötter på brietårtan, men pga av allergier så la jag i stället på solroskärnor och det blev lika gott
Ta ut grönsakerna, vänd runt med matvete, persilja ochnötter. Lägg på en ugnsfast plåt,salta ,peppra och sockra en aning med lite farinsocker, ringla över olivolja
Lägg blandningen på och omkring osten, ringla över flytande honung över alltihop. Blanda nöttermed flingsalt ( om de är osaltade) och sedan med den torkade frukten - jag tar gärna äpplen nu så här i äppeltider men det funkar med alla möjliga sorter
Servera med vaniljglass. Smält smöret i formen och tillsätt ingefära ochhonung. Lägg i mangoklyftorna och rör om så att ingefäran ochhonungen fördelas jämnt
Då bakade jag ett bröd med getost, nötterochhonung. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
Serveras nybakade ochvarma. BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADE NÖTTEROCHHONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.