När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär.
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- ochlaktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Recepten är anpassade efter de råvaror vi har i Sverige och utgår från ekologiska råvaror som smakar mer och är både saftigare och nyttigare jämfört med bröd bakade av glutenfria mjölmixer
Givetvis går det bra att baka andra saker med detta än bara maränger. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Bred ut hälften av smörblandningen på kakanoch rulla ihop den från långsidan. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Gått och varit göööörasugen på att baka en rulltårta precis hela veckan. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen
Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.