Variation på kål med crème på kålrot smaksatt med brynt smör, äggrulle med löjrom, dinkelstekt siklö

Ingredienser

  • 1 msk salt
  • 2 tsk kummin, hel
  • 1 st lagerblad
  • 5 kvist(ar) citrontimjan
  • 1.5 l vatten , vätska från blomkålsvätskan
  • 0.5 st spetskål , à 500 g
  • 3 st vitlöksklyfta (or)
  • 0.5 st gul lök (ar)
  • 1 st Schalottenlök (ar)
  • 1 st vitlöksklyfta (or)
  • 2 tsk honung
  • 0.5 st citron(er) , skal och saft
  • 5 kvist(ar) timjan
  • 1 salt
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st blomkålshuvud (en)
  • 1 olivolja
  • 0.5 dl smör
  • 1 salt och peppar
  • 1 citronsaft , pressad
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 st kålrot
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 st fänkål
  • 4 st rädisor
  • 1 körvel , plockad
  • 1 dill , plockad
  • 50 gram löjrom
  • 2 msk gräslök , skivad
  • 4 st ägg , hårdkokta, skalade
  • 1 salt
  • 1 msk dill , plockad
  • 1 dinkelmjöl
  • 1 olivolja
  • 400 gram siklöja
  • 1 salt
  • 50 gram smör
  • 2 msk pepparrot , finriven
  • 1 salt
  • 1 citronsaft , pressad
  • 1 vatten , vätska från blomkålsvätskan
  • 1 grönsaksblandning , (resterna från ansningen)
  • 0.5 l fiskfond
  • 0.5 st purjolök (ar)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.