Jag har bjudit på dem med en klick glass på, men de är även supergoda att äta som de är. Rör om hela tiden (medelvärme) och efter en stund kommer det börja skumma (rör om och rör om
När jag sa till Oskar att jag var sugen påugnsgratineradfalukorvmedpotatismos till middag häromdagen såg han inte jätteglad ut och frågade om vi inte kunde laga något annat av falurkoven istället
Den här frostingen måste vara det bästa som hänt på länge (Browned butter frosting). Frostingen har en bas av bryntsmör och får den där knäckiga/karamelliserade smaken
Försök att behålla lökarna i kastrullen och klicka ner smöret och vispa det fluffigt med elvisp samtidigt som du slår på mjölken successivt medan potatisen är varm
Alltså har jag gjort den här glassen på samma sätt som jag brukar, genom att vispa äggulor med socker för sig, grädde för sig, och sedan röra ner en smaksättning
Koka potatisen mjuk och häll sedan av vattnet, försök att behålla lökarna i kastrullen och klicka ner smöret och vispa det fluffigt samtidigt som du slår på mjölken successivt medan potatisen är varm
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna med formen över. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans medsmörblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.