Dippa sedan Morotsstavar, Gurkstavar eller andra valfria grönsaker. Smaka av med mer salt, citronsaft eller annan valfri krydda och ha eventuellt i mer havremjölk för en mjukare konsistens på dippen
Använd olika styckningsdelar av hjorten som bog, hals, stek. Smaka av och spritsa korvar på plastfilm. Koka något mer och smaka av med salt och vitpeppar
Låt ansjovisfiléerna rinna av i ett durkslag, varefter de skivas i ca 2 cm tjocka bitar. Skala och skiva potatisen och lägg skivorna på ett serveringsfat
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Ställ in fisken i ugnen i 4-5 minuter, ta ut och häll av det avrunna vattnet. 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen. 800 g torskrygg eller torskfilé 0,5 l vatten 0,5 dl salt 250 g djupfryst bladspenat, upptinad och avrunnen 2 morötter 2 schalottenlökar 12 svarta oliver 0,5 citron, pressad saft olivolja salt och svartpeppar 1 dl ströbröd 1 citron, rivet skal 1 dl persilja, finhackad 2 tsk torkad timjan 2 msk pinjenötter 1 dl olivolja citron, till servering
Den fick en otippat god smak + paprikapulvret som också gav fin smak. Trixet tror jag var att jag stekte moroten ganska hårt, vilket egentligen inte va meningen
Jo jag fick för mig att jag skulle smaksätta brödet med kalltorkad havtorn, som jag köpte sist jag var i Hötorgshallen och botaniserade hos Pierias livs
Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Förbered fänkålen genom att ta bort den hårda delen i mitten av roten, och skiva resten i passliga bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.