Hej på er,. Hoppas att ni haft en fin start på veckan. Jag tänkte att vi skulle dra till ett litet bakverk såhär på tisdagskvällen, det är väl inte fel
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt
Limerutor – syrligt goda rutor av limepaj på mördegsbotten med syrlig kladdig limefyllning av både färskpressade limefrukter samt det rivna skalet med ägg, pudrad med florsocker
Detta recept är en favorit på bloggen, det är exakt samma recept som vaniljkakan HÄR. Jag rekommenderar färska bär, om du vill använda frysta låter du dem tina upp och rinna av ordentligt innan du toppar dem på kakan
Sätt ugnen på 200 grader. Till fyllningen smält smöret i en kastrull och häll i mjölken samt tillsätt vaniljsockret och låt koka häftigt ca 3 minuter under omrörning hela tiden
Låt kakan svalna, sen klyver du den påmitten och häller över vaniljsmöret på båda delarna. Detta var en kaka jag bakade till ungdomarna som kom på kaffe i eftermiddags
Den får bara vila en kort stund efter uttagning från ugnen innan delas den påmitten. Själva kakan påminner om en tårtbotten - det är inget smör och inget vaniljsocker i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.