Sätt ugnen på 250°. Vispa samtliga ingredienser någon minut eller tills du får en sammanhållande, smidig pajdeg som släpper från skålens botten och kanter
Tarte tatin på päron med vaniljcreme fraiche ca 6 portioner 4-6 fasta päron urkärnade och klyftade ca 8-12 klyftor per päron ca 150 g smör ca 1 dl socker 1-2 plattor fryst smördeg 2 dl creme fraiche ca 2 msk florsocker 1/2 vaniljstång Smeta ut smöret i botten på en stekpanna så att det täcker hela botten ordentligt, strö över sockret och lägg sedan päronklyftorna tätt överst som på bilden
Här är det viktigt att du väljer rätt panna eller kastrull vid kokningen av kolasmeten. Använd en vid kastrull eller panna typ traktörpanna och ställ den på den stora plattan på spisen
1. ”Snoppa” jordgubbarna och lägg dem i en skål. Skölj limen noga och finriv det yttersta skalet. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel tillsammans med limeskal och socker
Med 2 msk bärröra och 2 msk vaniljcreme blev det 367 kcal och 5 g kolisar. 2 msk vaniljcreme. Tänk att misstag gör att det istället uppstår en ny kulinarisk rätt
Rödvinsinkokta päron med vaniljcreme fraiche. Vaniljcremefraice 2 dl creme fraiche 1 msk florsocker1 vaniljstångVispa samman creme fraiche och florsocker, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna. 30 min Vaniljcremefraice
Jag rullade dem sedan i strösocker med lite kanel i och valde sen att spruta in hemgjord Äppelmos i hälften och egengjord vaniljcreme i den andra hälften
Har du bestämt vad du ska äta på nyårsafton. Själv tvekar jag fortfarande om förrätten. Crème Ninon, soppa på gröna ärtor och mousserande vin, är en given kandidat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.