Servera med glass eller vaniljsås. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Sätt dem i en ugnsform. Smält smöret och rör ner sirap, socker, havregryn och mjöl
Jag har gärna i ½ tsk mald kardemumma också, och ½ tsk äkta vanilj (finns burkar att köpa numera i de flesta affärer med utmärkta goda små äkta vaniljkorn
Överraska dina gäster med något annat än Äpplepaj, lite variation är aldrig fel. En liten bit vaniljstång (för att det ser så hiskeligt trevligt ut med de svarta prickarna)
Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta. Blanda resten av smöret med det avsvalnade brynta smöret, paprika- och lökblandningen, dill, salt och svartpeppar
Fräs upp smöret, rör ner och fräs potatisen med pressad vitlök under omrörning några minuter. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.