Jag blev först nyfiken på namnet – tydligen kommer det sig av att kolarbetarna förr åt just den här mättande men billiga maten ofta – och sedan lite skeptisk men ändå nyfiken på ingredienserna… Jag menar, hur gott kan det bli när ingredienserna bara är vatten, mjöl och fläsk
Rustika Skrädmjölstekakor. När en proteinboost krävs i form av bröd. Mystiken kring brödbakning. Ibland uppenbarar sig den där lilla inspirationskällan
Det där med att baka och fika vet ni vid det här laget är en stor passion i svarta huset. Men det är såklart inte alltid det lättaste att hitta recept när man som jag försöker baka utan socker och gluten
Här har vi ett enkelt recept på havrebollar. Det är bara att vispa ihop alla ingredinser med en elvisp, rulla bollar o sen rulla i kokos eller pärlsocker
Burmesisk kycklinggryta, 4 port 1 kilo kyckling, skinnfria bitar med ben1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 liten bit ingefära, skalad och finhackadrapsolja till stekning2 teskedar gurkmeja1/2 tesked kardemummakärnor, stötta1 tesked korianderfrön, stötta5–7 hela nejlikor2 kanelstänger10 svartpepparkorn1 lagerblad1 dl vatten1 burk kokosmjölk3 msk koncentrerad kycklingfondsaft från 1 citronsalt och peppartopping. Häll i kokosmjölk och koka i 20–25 minuter under lock
Gott att äta som det är eller med blomkålsris (recept här –>). Läs mer här –>. Det var ett tag sen sist, så nu är det dags för ett recept på ett rejält och enkelt storkok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.