Jag dog och föddes typ på nytt medans jag drog i mig en kall klunk pilsner och kikade ut över solnedgången där dofter av vitlök och saffran spred sig ifrån grytan och ut över sjön
Värm mjölken tills den är fingervarm och häll den över jästen så att det löses upp. När jag bakar vanliga kanelbullar så använder jag alltid Johan Sörbergs recept (ni vet, han som är domare i Hela Sverige Bakar)
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. De som blev över la jag i frysen och de var nästa lika goda, när jag åt av dem upptinade i mikron och lite ljumna
Häll den över jästen och rör om. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min
Ett riktigt gott recept på solskens bullar. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker. Smula jästen över samt uppvärmd mjölk, ca 37 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30 min. Låt bullarna jäsa i 10 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 5–7 min
kanelbullar,. vaniljbullar,. Äppelbullar. Bakade lite olika bullar i dag. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.