Västafrikansk plasas
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingbröstfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 röda chili (kan uteslutas)
  • 1 frusen hackad spenat
  • 1 krossad tomat
  • 1 tomatpuré
  • 1 creamy jordnötssmör
  • 1 kycklingbuljongtärningar eller 2 msk fond
  • 1 vatten
  • 1 olja till stekning
  • 1 salt och pepparTina upp spenaten, låt rinna av i en sil och pressa ur överflödig vätska från spenaten. Hacka lök i tärningar och kyckling i bitar. Finhacka chili och vitlök.Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, chili och kyckling. Stek tills kycklingen får färg. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, buljong/fond och blanda. Tillsätt kokhett vatten. Låt såsen puttra i minst 30 min om du använder kycklingfilé och 60 min om du använder kyckling med ben. Vänd i spenaten och låt såsen puttra i ca 15 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.