Av buljongen blev det sedan en kycklingsoppa som jag nästan vill tillskriva magiska egenskaper. En viss måndag i februari gick det emellertid snabbt att få upp värmen, då jag kom hem till min mans kycklingsoppa
Indisk Kycklingsoppa med curry. Det är äntligen nytt år, nya möjligheter och julen är nerplockad för den här gången till Tigris stora förtret, hon har nämligen upptäckt att granen går att klättra i
Nu gäller det att fundera ut några värmande rätter som passar till årstiden här hemma. Efter en lång promenad med min hund runt kypesjön så ville jag gärna äta en smakrik, stark och värmande soppa
Vad passar bättre än en god och värmande soppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.