1 hackad
röd lökDu behöver: 20 små pajformar eller mazarinformar, 4-5 cm.1. Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare till det är jämnt fördelat. Tillsätt crème fraiche och vatten, mixa hastigt ihop till en deg. Knåda ihop degen på bakbordet. Kavla ut på mjölat bakbord, ca 5 mm tjock.2. Ta ut ca 20 rundlar med utstickare, pepparkaksmått eller ett glas. Degbitarna ska vara lite större än formarna. Tryck ut degen i formarna, ställ i kyl 15 minuter.3. Gör fyllningen under tiden: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Sätt ugnen på 225 C. Fyll pajskalen med ost, häll äggstanningen ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, de är klara när ytan är gyllene och fyllningen har stelnat.4. Servera som de är eller med löjrom, crème fraiche och lök.
) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.