Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädenaför att ta köket i besittning
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
Förutan Carnegie Porter blir det ingen portergryta, det är en sak som är bambu. Extra fräckt tyckte herr Mårtensson det var att drycken har importerats till Kuba, att den passar att sippa på till en cigarr visste han ju redan och då är det kanske inte så konstigt att kubanerna också gillar de mörka dropparna
Såklart så kom vipå, när vi packade in i bilen, att vi hade glömt saffran. Men nu var hon piggare iallafall så vi tog en sväng ut till Kungens kurva och köpte en massa gottis till Bill-killen
Currywok med vitkål och lövbiff (men utan champinjoner)Fredag. Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Dels för att påminna oss själva om alla maträtter som vi inte ätit på en smärre evighet men också för att förenkla lite för er att hitta bra tips på middagar utan att behöva bläddra genom hur många inlägg som helst
Denna smakrika linsgryta med indiska toner lyckas verkligen med detta uppdrag med bravur och därmed lyfter vi också på hatten för den första officiella höstdagen och septembermånad
Nu när köket är klart så är det självklart att vi måste fortsätta med vår lilla matblogg. Jag kör stavmixer och börjar sedan droppa i oljan och ökar mängden tills jag har fått en stadig majonäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.