Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn
Vad sägs om den här saftiga varianten med fyllning av vit choklad. Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept
Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl. Detta receptet la jag in på allergimat för ungefär ett år sedan om någon känner igen det
Testbakade förstås och jag måste säga att än om det inte blev de vackraste lussebullar jag någonsin gjort, så var det definitivt de luftigaste och saftigaste
Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept med kesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin) i degen
Detta recept gav väldigt saftiga och urgoda bullar. Om man ska göra saffranskusar föredrar jag en lite luftigare deg däremot och då kan jag rekommendera detta recept istället som ger både saftiga och luftiga kusar
Det blir fantastiskt saftiga lussebullar som inte är så snygga men alltid gör stor succé. Jag såg på Hela Sverige Bakar nyligen att det här med att ha rumstempererat i stället för smält smör ger saftigare bullar
1, Smält smöret. Tillsätt mjölken och degvätskan ska bli finger varm. 2, smula ner jästen i en bunke. Tillsät detmästa av degvätskan och rör till jästen har löst upp sig
Populära inlägg. Sommarlätt bakning i långpanna utan ugn - Snickerskaka. Någon mer sommarlätt bakning i långpanna , dessutom utan ugn, än Snickerskaka tror jag inte finns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.