Saftiga glutenfria lussebullar
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Saftiga glutenfria lussebullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl Kesella, mager kvarg
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 0,5 g saffran
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 krm salt
  • 1 pkt Semper “röd” mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
  • Russin

Beskrivning

    Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
    Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspadet. Låt svälla 10 minuter och rör om så att det inte klumpar sig.
    Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran, riven mandelmassa och salt.
    Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
    Låt degen jäsa* övertäckt 1 timma.
    Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
    Jäs* övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
    Grädda i 250 grader, ca 5-7 minuter.
    * Glutenfria degar kan vara lite svåra att få jästa och fluffiga, men om du sätter in degen i ugnen på lägsta temperatur så att de får stå ljummet så jäser degen väldigt bra och bullarna blir luftiga. Sätt en grytlapp eller liknande i ugnsluckan så att det kommer in lite luft och inte blir för varmt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.