Dom blir saftiga, mjuka och är fyllda med saffran. Jag tycker inte man ska ha kesella i degen, och jag tycker även att man ska ha rumsvarmt smör, blötlagda russin och saffran som har legat i rom för den ultimata, saftiga och smakrika lussebullen
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Enligt en sägen härstammar denna smakrika bulle från 1600-talets Tyskland då Djävulen utklädd till katt slog barn, medan Jesus i skepnad av ett barn gick runt och delade ut bullar till alla snälla barn
Vad sägs om den här saftiga varianten med fyllning av vit choklad. Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept
Förra året knixade jag till slut ihop detta recept som blev så goda. Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl
Saftig och god äppelkaka sista dagen på semestern. Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet
Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
Höstlov. Inledningsvis skulle det bli ett höstlov på fritids, varje dag, från 7. 30-16 - men ju närmare höstlovsstarten vi kom ju mer visade det sig att våra "stackars" barn också skulle få känna lite höstlovsfeeling
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
Testbakade förstås och jag måste säga att än om det inte blev de vackraste lussebullar jag någonsin gjort, så var det definitivt de luftigaste och saftigaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.