Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
Smält kokosfett tillsammans med blockchoklad på svag värme i en kastrull. Avsluta med smet. Klä ev avlång form (typ en 1 1/2 liters brödform) med bakplåtspapper. Börja med ett lager smet och varva sen mariekex och smet 3 gånger
Skär bananen i tärningar och blanda med grädden. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper
Klä formen med plastfolie. Börja och sluta med choklad. 1Fukta en avlång brödform, 1 l, med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare. 1Varva chokladsmet och kex, i tre lager med kex
Klä en avlång form med plastfolie och bre ut ett lager choklad i botten. Radiokaka var inget bakverk som jag hade hört talas om innan jag plötsligt såg det i en blogg
Stjälp upp radiokakan ur formen på en skärbräda eller bricka. Kan förvaras i rumstemperatur men gärna i kylen inslagen i smörpapper eller gladplast i formen eller i bitar med smörpapper mellan
Även denna månad är vi med i söta sakers utmaning. Vi valde radiokaka, för denna enkla kaka är inget som vi skryter om för våra vänner när vi har gjort, även om denna kära kaka helt klart är värd det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.