1150 g
smör 300 g mörk choklad 1 dl florsocker 2 st äggulor 2 msk kaffe starkt 18 st mariekex Topping: 0.5 dl valnötter 0.5 dl vita chokladknappar 20 bitarSmält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i smöret, och rör om tills chokladen smält.
1 Vispa
samman florsocker och äggulor. Rör i kaffet. Tillsätt chokladblandningen och rör om så att allt blandas väl.
1 Fukta
en avlång brödform, 1 l, med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare. Klä formen med plastfolie.
1 Varva
chokladsmet och kex, i tre lager med kex. Börja och sluta med choklad. Strö över nötter och låt stå kallt i minst 6 timmar.
Bred ut i en långpanna, jag brukar platta till med handen. Topping. Topping. Friday, baby. Efter vad som endast kan beskrivas som en av årets längsta veckor
Stjälp upp radiokakan ur formen på en skärbräda eller bricka. Kan förvaras i rumstemperatur men gärna i kylen inslagen i smörpapper eller gladplast i formen eller i bitar med smörpapper mellan
Ringla lite honung över, ev krydda med lite nymalen svartpeppar och servera genast. Mina kära läsare (om jag har några kvar efter över 20 dagar utan uppdateringar
Dags för ett inlägg eller vad säger ni. ). Hade hem en gäng härliga brudar för ett tag sedan. Som drinktilltugg bjöd jag på de här läckra små ihopplockade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.