125 kex,
förslagsvis Mariekex, 1 pktSmält ihop kokosfett och blockchoklad under omrörning på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa under tiden ägg och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Klä en avlång brödform, ca 1,5 liter, med plastfilm eller bakplåts- eller smörgåspapper. Häll 1 cm chokladsmet i botten och täck med kex. Varva därefter chokladsmet och kex i cirka 5 lager. Ställ radiokakan att svalna och stelna i 3-5 timmar eller över natten. Låt den gärna stelna i kylen men den stelnar även i rumstemperatur. Stjälp upp radiokakan ur formen på en skärbräda eller bricka. Lossar den inte så är mitt tips att sänka formen i hett vatten i vasken. Skär upp radiokakan i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Kan förvaras i rumstemperatur men gärna i kylen inslagen i smörpapper eller gladplast i formen eller i bitar med smörpapper mellan.
Klä formen med plastfolie. Börja och sluta med choklad. 118 st mariekex. 1150 g smör 300 g mörk choklad 1 dl florsocker 2 st äggulor 2 msk kaffe starkt 18 st mariekex Topping. 1Fukta en avlång brödform, 1 l, med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare. 1Varva chokladsmet och kex, i tre lager med kex
Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
Smält kokosfett tillsammans med blockchoklad på svag värme i en kastrull. mariekex. Avsluta med smet. Klä ev avlång form (typ en 1 1/2 liters brödform) med bakplåtspapper. Börja med ett lager smet och varva sen mariekex och smet 3 gånger
Klä en avlång form med plastfolie och bre ut ett lager choklad i botten. mariekex. Radiokaka var inget bakverk som jag hade hört talas om innan jag plötsligt såg det i en blogg
Även denna månad är vi med i söta sakers utmaning. Varva choklad och Mariekex i formen. Vi valde radiokaka, för denna enkla kaka är inget som vi skryter om för våra vänner när vi har gjort, även om denna kära kaka helt klart är värd det
Klä en avlång bakform med folie eller plastfilm. Smält kokosfett och blockchoklad i en skål i mikron eller i en skål täckt med plasfilm som sätts över en kastrull med hett vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.