Radiokaka med Mariekex
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 gram kokosfett
  • 1200 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 12 ägg, medelstora
  • 1200 gram florsocker
  • 125 kex, förslagsvis Mariekex, 1 pktSmält ihop kokosfett och blockchoklad under omrörning på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa under tiden ägg och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Klä en avlång brödform, ca 1,5 liter, med plastfilm eller bakplåts- eller smörgåspapper. Häll 1 cm chokladsmet i botten och täck med kex. Varva därefter chokladsmet och kex i cirka 5 lager. Ställ radiokakan att svalna och stelna i 3-5 timmar eller över natten. Låt den gärna stelna i kylen men den stelnar även i rumstemperatur. Stjälp upp radiokakan ur formen på en skärbräda eller bricka. Lossar den inte så är mitt tips att sänka formen i hett vatten i vasken. Skär upp radiokakan i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Kan förvaras i rumstemperatur men gärna i kylen inslagen i smörpapper eller gladplast i formen eller i bitar med smörpapper mellan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.