Skiva tomater och mozzarella i ca ½ cm tjocka skivor. Sätt in i mitten av ugnen 220°, ca 10 min, eller tills mozzarellan börjar smälta. 6-8 tomater. 250 g mozzarella
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Efter denna behandling blir tomaterna halvtorkade, det betyder att de inte blir like torra som soltorkade tomater från affären utan riktigt saftiga med jättegod koncentrerad tomatsmak
Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater. Små tomater. Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS
Jag är dock inte helt nöjd med resultatet eftersom många av mina tomater blev brända. De beskrivs som en delikatess med strykande åtgång i kokboken receptet är taget ur
Grilla tomaterna på hög värme en liten stund på ena sidan, vänd på dem när de har "grillmönster". Låt dem ligga någon minut kanske, lägg sedan på skivan medmozzarella och ett av basilikabladen
Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt i en långpanna. Varva tomater, vitlök och Santa-Maria örtagårdskrydda i en burk o häll raps eller olivolja över
En variant är att köpa mini-mozzarella och blanda med ekologiska cocktailtomater och basilika. Välj en god olivolja och rippla över, innan servering toppar jag med flingsalt och pinjenötter
Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.