Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Krydda fläskkarrén med salt och peppar. Servera fläskkarrén med vitlökscrème och kokt potatis. 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit. 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig. Och dessa lammkotletter var stora och ganska grovt styckade med mycket kött så för mig räckte det gott och väl med en
Jag serverade ugnsstekt blomkål, zucchini, sötpotatis och potatishalvor till köttet. Efter en solig helg blev Leif sugen på att få ta fram grillen från vinteridet för att grilla några kotletter i dag
Jag älskar kyckling i alla former. När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Ugnsstekt fläskfilé med sötsyrlig tomatsky och marinerad broccoli 11 propoints. Ugnsstekt fläskfilé med sötsyrlig tomatsky och marinerad broccoli 11 propoints 4 pers
Sätt ugnen på 225°. Dela eller klyfta potatisen och lägg på en ugnsplåt. Vänd runt i olja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills den är gyllene, ca 25 min
Förra helgen gjorde jag en stek i ugnen (fläskkarré tillsammans med sötpotatis och en god sherrysås. Fläskkarrén har jag bloggat om tidigare men vi tar den igen
ca 1 kg fläskkarré. ca 1 kg fläskkarré. God Måndag. Är ni vakna och redo för en ny vecka. Jag har precis hällt upp en kopp kaffe och försöker piggna till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.