200 grader
Putsa kycklinglårfiléerna. Mixa crème fraiche, tomater och 1 tsk olja från tomaterna med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela en tredjedel av röran på lårfiléerna och fäst ihop dem med tandpetare. Strö ¾ tsk salt och 2 krm peppar på kycklingen. Bryn den i 1 msk olja. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min 2. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den i 1 msk olja ca 3 min Rör ner resterande tomatröra och vatten och låt koka ihop ca 1 minut. Häll såsen över kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.
3. Koka
pastan enligt anvisning på förpackningen och servera den till kyckling och grönsallad
färskost att reda med. Ta från värmen och blanda med strimlad tomat, lägg åt sidan. Häll i grädden och red med färskost till en lagom tjock sås, krydda och smaka av med citron
Vidare med gul lök och tomater. Och saltgurka och tomater. Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstektmedisterkorv fylld medtomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Skölj och skär tomaterna i klyftor. UGNSSTEKT FALUKORV MED TOMAT OCH LÖK. Skiva en god falukorv och toppa sedan med senap, ketchup, bostongurka och en god riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.