½ rivet eko päron. Grovriv päronet, och spara några skivor till garnering. Blanda ner päron, mjölk, jordnötssmör och till sist ägget i havregrynsblandningen
Se tidigare ugnsbakade gröter här. x Ugnsbakad päron/vaniljgröt med kesokvarg, hallonsylt (mosade varma hallon), jordnötssmör och mandelsmör (i-landsproblem när man inte kan bestämma sig för vilket nötsmör man vill ha utan tar lite av båda)
Pumpa och päron är lite söta i sig och en något syrlig rödvinssky bryter bra till det. 1,2kg Pumpa2st Päron, urkärnade1/2st Gul squach100g Haricites vertes2st Vitlökar, pressade1tsk Cayennepppar4msk OlivoljaSalt & svartpeppar från kvarnRödvinsky. 2st Päron
Från boken gör jag ugnsbakadepäron med en confit av rödkål och vit choklad- och lökpuré. Förra veckan fick jag tag på päronen och var redo att rocka loss i köket
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.