Ugnsbakad lax med champagnesås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ kg skinn- och benfri laxfilé
  • från mittbit
  • 2 tsk salt
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Hushållssnöre
  •  
  • Champagnesås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 37 cl champagne (1 liten flaska)
  • ½ liter vatten
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk konc hummerfond
  • 2 msk konc fiskfond
  • 1 lagerblad
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • ½ tsk salt
  •  
  • Mos
  • 2 kg mjölig potatis
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 3-4 dl mellanmjölk
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 knippa dill
  • 1 tsk salt
  •  
  • Sallad
  • 3 apelsiner
  • 300 g sockerärtor eller sockerbönor
  • 3-4 stjälkar selleri
  • 50 g ärtskott (1 ask)
  • ½ tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.