Idag tänkte jag bjuda er på Ostkaka som är gjord på keso. Nu är vi i skåneland och förfirar jul. Ledig från jobb och dagis måndag och tisdag för att umgås med familjen
Ostkaka Lowcarb. Ostkaka gjord på ägg, grädde och keso är bra LCHF-mat. Originalet Småländsk Ostkaka innehåller vetemjöl, men den här är garanterat glutenfri
Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål
Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde
Ostkakan på bilden är inte ostkakan i receptet utan originalet från Vrigstad. Tycker man att också det känns för långrandigt kan man i skydd av mörkret och utan att berätta det för en levande själ svänga ihop en fuskvariant med hjälp av keso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.