Käsekuchen - tysk ostkaka med kvarg
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Käsekuchen - tysk ostkaka med kvarg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Man måste inte ha färskost för att göra ostkaka. Detta recept är med kvarg vilket ger en mindre kaloririk kaka. Det är även gott att använda smaksatt kvarg, vilket ger många möjligheter.
  •  
  • Botten
  • 200 g mjöl
  • 100 g socker
  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk bakpulver
  •  
  • Fyllning
  • 500 g kvarg
  • 70 g socker
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 2 msk marsanpulver
  • 1 riven skal av citron/lime

Beskrivning

    Blanda ihop alla ingredienser till degen så att den går att forma till en boll.

    Plasta in och låt vila i kylen ca 30 minuter

    Fördela degen jämnt i en smörjd och mjölad springform (28 cm).

    Behöver inte gå upp till kanten.

    Fyllning:
    Dela äggen och vispa upp vitan i en egen skål.

    Blanda ihop resten av ingredienserna till smeten i en annan bunke.

    Rör försiktigt ned den vispade äggvitan.

    Häll ostfyllning på degen, täck med aluminiumfolie.

    Gräddai 170 °C ca 60 min.

    Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter för att får färg.

    Servera som den är eller garnera med frukt och bär, alt bärkompott. Citronmeliss och/eller flagad mandel är också gott. Låt fantasin flöda.

    Obs!
    Låt kakan svalna ordentligt innan du skär i den!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.